Sappho in het nieuws

Sappho's Vaandels

Zangvereniging Sappho heeft jarenlang een eigen repetitieruimte gehad aan de Gedempte Turfhaven in Hoorn.  Koorleden, solisten, begeleiders en dirigenten die in dit lokaal repeteerden, konden dan altijd een blik werpen op vier ingelijste prachtige vaandels, die aan de muren hingen. Een vaandel met de bekende Hoornse Eenhoorn en een vaandel, die door een koorlid is gemaakt. Stuk voor stuk doeken waaraan met zorg en passie is gewerkt.  

Nu het repetitielokaal is verkocht krijgen de spullen een nieuwe plek: Foto's gaan naar Sappho's eigen archief, de piano verhuist naar het Witte kerkje in Benningbroek, Een vaandel keert terug naar de maakster en het Westfries museum wordt de nieuwe eigenaar van de drie grote vaandels, behorend bij de oudste en nog steeds bestaande vereniging die Hoorn rijk is. 

Vandaag heeft Margot, voorzitter van Sappho de vaandels aan Ad Geerdink, directeur van het museum, overhandigd, onder toeziend oog van de pers en een aantal koorleden. En met de vaandels  is er afscheid genomen van het kenmerkende gebouwtje, waar zoveel muziek heeft geklonken en waar met zoveel passie en intentie is gerepeteerd. 

Als muren konden spreken...